4 pers
2st små eller 1st stor sötpotatis
500g Quornfärs
200 g philadelphiaost
2,5 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
0,5 dl chilisås
1,5 tsk oreganopaste
1 tsk vitlökspaste
200 g riven ost
Salt och peppar
Smör för stekning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva sötpotatisen i tunna tunna skivor, har du mandolin så använd gärna den.
Stek Quornfärsen i en klick smör, tillsätt philiadelphiaost, vispgrädde, tomatpuré, chilisås, oreganopaste, vitlökspaste, salt och peppar.
Låt det få småputtra i några minuter bara.
Börja sedan all lägga ett tunt lager med Quornfärs i botten av en ugnsfast form. Lägg sedan ett lager med sötpotatis skivor så att det täcker. På med ett lite tjockare lager med Quornfärs, strö över lite av den rivna osten. Lägg ett nytt lager med sötpotatis och fortsätt och varva så tills det blir en lagom höjd. Avsluta med att toppa med resten av den rivna osten.
Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 30 min, lägg sedan på lite aluminiumfolie över formen, sätt in den igen i ca 20 min.
Ta ut och njut av en supergod vegetarisk gratäng, gärna med en grönsallad.
