Tacopaj (Åses – 56kilo)

4 pers

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrö
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
40 g smör
1 ägg

Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokryddor utan socker
1 dl vatten
2 tomater
Jalapeños
Smör att steka i
Salt

Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl crème fraiche

Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa mandelmjöl med sesamfrö i en blender/mixer eller i en matberedare med knivar.
Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylen i ca. 30 min
Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8 min. Akta så att skalet inte blir bränt. (Hände mig, haha)

Höj ugnen till 250 grader, efter att pajdegen är gräddad. Finhacka löken och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapeños. Blanda ihop oströran och bred på pajen och toppa med tacokrydda. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter och servera med en blandad sallad och guacamole.