Svampsoppa

3-4 pers

1 liter svamp, ca 300gram – champinjoner (eller blanda fritt)
1 st rödlök
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
½ tsk torkad timjan
1 ½ dl riven ost
Salt och peppar
Rapsolja för stekning

Hacka ner rödlöken och champinjonerna.
Börja att fräs löken lite mjuk i olja. Häll sedan även ner champinjonerna. Ska få lite färg.
Ta en kastrull, häll i vattnet och fonden. Koka upp. Ner med svampen och löken i vatten/fonden. Låt det få små koka en liten stund. Tillsätt sedan grädden och timjan. Salta och peppra efter smak. Låt det koka i 5-7 minuter. Rör om lite då och då. Häll ner den rivna osten, låt den få smälta, ta sedan av soppan från stekplattan. Mixa den slät med en stavmixer. Låt några bitar få vara hela, för att få en soppa med lite mer tugg 🙂