Spenatpaj

4 pers

Pajskal:
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrö
½ dl kokosnötsmjöl
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
300g fryst bladspenat
200 g fetaost
3 ägg
Salt och peppar
1 tsk samba olek
1,5 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en springform, (ca 24cm). Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

Tina spenaten med lite vatten i en kastrull, låt det få koka upp. Häll sedan spenaten i en sil eller durkslag för att trycka ut så mycket vatten som möjligt.
Vispa äggen, smula ner fetaosten och tillsätt spenaten. Blanda ner samba olek, salt och peppar. Häll sedan ner fyllningen i pajskalet. Och till sist, toppa med den rivna osten.
Sen in i ugnen i 25-30 minuter.