4 pers
Pajbotten:
2 dl mandelmjöl
1/2 kokosnötsmjöl
1/4 linfrö
1/4 skalade sesamfrö
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg
Fyllning:
2st korvar, gärna med mycket smak
70-80 g babyspenat
1/2 pkt fetaost
5 ägg
1 1/2 dl riven ost
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en ugnsfast form. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Skär korven i tunna skivor, ca. 2-3mm tjocka.
Stek korven lite lätt först i en stekpanna, med lite olja. Lägg därefter korven i pajskalet och strö över babyspenaten.
Vispa äggen lite lätt, blanda i den rivna osten och blanda i kryddorna. Häll över äggsmeten över korven och spenaten.
In i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Servera med en liten sallad och en klick crème fraiche. 🙂

