4 pers
500 g nötfärs
1st stor eller 2 mindre sötpotatisar
500ml kokosmjölk (jag valde Garant)
150 g fetaost
1 tsk Paste ”Herb De Provence” (santa maria)
1 tsk vitlöks paste eller 1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Smör till stekning
Torkad oregano
Börja med att sätt ugnen på 200 grader.
Stek nötfärsen i smör, salta och peppra. Sätt åt sidan när den är klar.
Skala sötpotatisen och skär den i 1mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin om ni har.
Vispa ihop i en kastrull, kokosmjölk, örtpasten och vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt det få koka upp.
Häll lite av såsen i en ugnsfast form, just så att det bara täcker botten. Lägg ett lager med sötpotatis. Häll på tunt med lite sås till. Lägg på ett lager nötfärs. Varva så tills formen är toppad, eller om ingredienserna är slut. 😉
Toppa med smulad fetaost. Strö över lite oregano om ni önskar.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 45-50 min. Lägg över aluminiumfolie om det skulle behövas.
Servera med en sallad.