Om mig!

Hej
Kul att Ni hittade hit 🙂

Jag heter Charlotte och är 34 år. Bor i Lund tillsammans med min sambo, dotter som är född maj 2016 och vår son som är född december 2020.

Jag har avslutat min tjänst som butiksansvarig på företaget som jag har varit hos 13,5 år. Det var ett tufft beslut. Men jag ville satsa på eget. Så nu har jag startat ett eget företag där jag säljer bärselar och bärsjalar för bebisar/småbarn, företaget heter Babykanga.se ;). Kika gärna in… jag blir superglad om ni skulle vilja tipsa om mitt företag! All hjälp är guld värt!


Mitt mat intresse:

Började nog inte riktigt förrän jag flyttade hemifrån. Vilket var när jag var 23 år. Det blommade långsamt fram. Från att ha varit super duper kräsen när jag bodde hemma, till att älska nya saker och experimentera i köket.

Jag älskar att testa nya saker. Ser jag en ny spännande grönsak eller mumsig god ost, jag tvekar aldrig att testa. Det ska vara kul att laga mat. Vilket det lätt blir när man har nya spännande matvaror i köket.

Jag drogs in i LCHF strax efter jag träffade min bästa kompis 2010. Hon hittade LCHF och lockade in mig i detta och jag fastnade direkt. En ny värld öppnades för mig. Mitt matintresse växte ganska snabbt.

Älskade att experimentera i köket!

Jag var ganska strikt i många år, fram tills jag träffade min sambo. Vi blev gravida samma månad som vi träffades. Inte alls planerat, men det blev så. Jag gick ifrån det strikta och fick upp ögonen mer på den liberala lågkolhydratkosten. Jag ville inte sätta några förbud eller stopp. Jag ville äta den maten jag mår bra av. Riktig hemlagad mat. Bra råvaror.

Jag tror inte på förbud. Det funkar nog för en del, men inte för mig. Jag, min kropp mår bra av en varierad kost. Att det slinker ner någon potatis eller ett riskorn någon gång då och då tar jag inte skada av. Det jag har märkt är att min kropp mår mycket bättre nu än när jag åt strikt eller näst intill strikt LCHF. Mina hormoner var bananas under denna tiden och gjorde att jag gick upp 20 kilo. Nästan alla dom kilona är borta nu och jag mår toppen. Förutom att jag är en trött småbarns förälder. Men det hör till att vara trött, haha.

Det slinker även ner en hel del frukt. Vilket jag tycker bara är bra för kroppen. Det som är mer viktigt för mig nu än att vara strikt, är att äta ekologiskt och närproducerat i den mån det går. Alla dessa gifter de stoppar i maten idag och inte tal om E-nummer som finns. Det vill jag gärna ha så lite som möjligt.

Jag dömer aldrig någon efter vad de äter. Så jag vill inte att någon dömer mig efter vad jag äter. Det händer som sagt att det kanske slinker ner någon sushibit eller hemmagjorda pommes gjorda på potatis. Men det mår jag inte dåligt av.

Det jag vill göra med min blogg är att inspirera till mer matglädje, en glädje till att börja laga mat från grunden. Att älska riktig mat. Jag hoppas att ni hittar mycket gott här och att ni vill att jag fortsätter skriva recept.

Tack för att Ni orkade läsa texten ”om mig”. Nu känner ni kanske mig liiiite bättre. Puss o kram!

2017

Vill Ni veta mer om mig, tveka aldrig att maila eller skriv en kommentar nedan. Jag ska svara så gott jag kan. 🙂

Lämna ett svar