6 pers
3 st avokado
1 kg räkor med skal, tinade (valde stl 70/90)
4 st hårdkokta ägg
1/2 gurka
1 st citron
Ett par kvistar med dill, spara lite för garnering
Isbergssallad för garnering
Salt och peppar
Majonnäs för topping
Ta fram en stor skål för att samla alla ingredienserna efter hand.
Börja med att skala dom upptinade räkorna. Lägg ner dom i skålen. Spara några för topping.
Dela avokadon på mitten och gröp ur. Skär avokadon i små tärningar och lägg ner i skålen. Spara skalet om ni vill ha dom som ”serverings skålar”. Pressa ner saften från en halv citron och rör om ordentligt. Det hjälper något mot att avokadon brunar.
Hacka dom kokta äggen och lägg ner också i skålen. Dela gurkan på mitten och skär bort kärnhuset som sitter i mitten. (Gör att cocktailen blir mindre vattnig, skär sedan ner gurkan i mindre bitar och lägg ner i skålen). Finhacka dillen och lägg även ner den i skålen. Salta och peppra. Rör om ordentligt, så att det blir ordentligt blandat. Smaka av. Tillsätt lite citronsaft om det behövs.
Lägg några små blad med isbergssallad i avokadoskalen, fyll på med räkcocktail och toppa med majonnäs, räkor och en liten dillkvist.
