Pumpapaj med smak av ingefära

4 pers

Pajskal:
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrö
½ dl kokosnötsmjöl
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
1st stor butternutpumpa, eller två mindre
2dl crème fraiche
1tsk malen ingefära
Vitpeppar
Salt
Smör för stekning

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

Skär ner pumpan till små tärningar och stek i smör, tills dom är mjuka.
Häll ner crème fraichen, ingefäran och salta och peppra efter smak.
Häll ner allt i pajskalet och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Servera med en grönsallad och en klick crème fraiche.