Pulled Chicken

6 pers

2st hela kycklingar

Marinad till två kycklingar:
6 msk tomatpuré
6 msk kinesisk soya (glutenfri)
2 msk kycklingfond
2 msk sambal garlic
2 tsk malen koriander
1/2 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
3 nypor flingsalt
1/2 tsk vitpeppar
1st stor rödlök
vatten

Börja med att kolla igenom kycklingarna, ibland sitter små fjäderstumpar kvar.
Rör ihop marinaden.
Gör öppningar, så att du trär in fingrarna under skinnet på kycklingarna, så att blir som små fickor. Gör även små snitt på ”klubborna” och gör även där små fickor under skinnet. Smörj sedan in kycklingarna med marinaden, både in i fickorna och utan på kycklingarna. Lägg dom i lergrytan.
Gör klyftor av löken och lägg runt om kycklingarna. Fyll på med 2-3cm vatten.
Sätt in i ugnen i 125 grader i 5 timmar.
Ta sedan upp kycklingarna, (ta det försiktigt, för de faller isär lätt). Dra sedan isär med två gafflar och plocka bort benen.
Häll av spadet i en skål. Lägg tillbaka kycklingen i lergrytan och häll i lite spad i taget, så att det blir lagom saftigt, (använd inte allt, då blir det för blött).
Servera som tacos ;)… nom nom!

Pulled chicken