4-6 pers
1,5 kg högrev
Flingsalt
Vitpeppar
Marinad:
3 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
3-4 vitlöksklyftor
1 msk samba oelek
1 tsk paprikapulver
2 nypor flingsalt
1 krm vitpeppar
1 msk kinesisk soya
½ krm cayennepeppar
1 st stor gul lök
Vatten
Låt lergrytan stå täckt med vatten minst en halvtimme innan den ska sättas in i ugnen, (har du aldrig använt lergrytan, låt den stå i blöt i ett helt dygn).
Gnid in köttet med flingsalt och vitpeppar.
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och gnid även in det på köttet. Det som blir över kan du hälla över köttet när den ligger i grytan. Skär löken i klyftor och lägg runt om köttet. Häll sedan upp med 2-3 centimeter med vatten runt om köttet.
Sätt in lergrytan i en kall ugn och skruva upp till 125 grader. Låt den stå i 6,5 – 7 timmar. Vänd köttet en gång efter halva tiden.
När köttet är klart, häll av vätskan i en skål så länge, (om det är mycket kvar), dra isär det med två stycken gafflar, så att det blir som trådar. Rör sedan runt ordentligt och tillsätt lite av vätskan tills det blir saftigt och gott.
Servera med tunnbröd och blandade grönsaker.

