4 pers
Pizzabotten:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
En nypa salt
250 g keso
3st ägg
Topping:
2 pkt kalkonbacon, klippt i mindre bitar
1 pkt bacon, klippt i mindre bitar
15-20 st tunt skurna sötpotatisskivor
0,5-1 dl chilisås
Halv rödlök, finhackad
1,5 dl riven ost
Pizzakrydda
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan keso
och äggen. Blanda ordentligt.
Smet ut degen på en plåt med bakplåtspapper tunt. Brukar bli att hela plåten utnyttjas. Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 5-7 min.
Lägg på toppingen (båda bacon sorterna på med sötpotatisen och avsluta med osten), sätt tillbaka pizzan i ugnen i ca 15 min tills osten har fått fin färg.