4 pers
500g blandfärs
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 liten rödlök
Salt och peppar
kokosolja för stekning
1-2 st rödlökar för stekning
Brunsås:
2 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond el. oxfond
Salt och peppar
Hacka löken fint. Blanda ägg, fiberhusk, salt och peppar väl. Häll i löken och köttfärsen. Forma sedan små biffar. Stek dom sedan i kokosoljan.
Skär den andra löken i ringar, stek även den i lite olja, så att den får en fin gyllenbrun stekyta, den ska blir lite mjuk.
Ta sedan den stekpannan ni har stekt i och häll i vispgrädden, tomatpurén och fonden. Låt den få koka upp, salta och peppra efter smak!
Servera med en grönsallad, eller varför inte lite kokt blomkål. Jag hade lite coleslaw över sen vi grillade hos våra vänner igår, och det blev faktiskt ett ganska gott tillbehör :).
