4 pers
4st lagom stora schnitzlar
1-2 st ägg
1-2 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
Salt och peppar
Smör för stekning
Salsa:
3st tomater
1st gul paprika
1 msk samba oelek
Salt och peppar
Rapsolja
Knäck ägget/äggen i en tallrik vispa det lite lätt med en gaffel. Lägg mandelmjöl och pofiber i en annan tallrik, blanda väl.
Ta sedan schnitzlarna och doppa dom först i ägget och därefter i mjölet.
Stek i en stor klick smör, så att de är gyllenbruna på båda sidor.
Hacka tomater och paprika till lagom stora bitar, ca 1x1cm. Häll 2 msk rapsolja i en liten panna, och lägg ner tomaterna och paprikan. Låt det få svettas upp, rör i mellan åt så att det inte bränns i botten. När det börjar mjukna, så blanda ner samba oelek och krydda med salt och peppar.
Servera med en grönsallad och en god bea 😉
