Panerad fläskschnitzel med sötpotatismos

4 pers

4st lagom stora schnitzlar
2 st ägg
1-2 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
Salt och peppar
Smör för stekning

2st mellanstora sötpotatisar
50 g smör
Salt och peppar

Starta med att skala sötpotatisen och skär i mindre bitar och lägg allt i en kastrull med vatten och liten salt. Låt dom få koka tills de blir helt mjuka.

Knäck äggen i en tallrik vispa det lite lätt med en gaffel. Lägg mandelmjöl och pofiber i en annan tallrik, blanda väl.
Ta sedan schnitzlarna och doppa dom först i ägget och därefter i mjölet.
Stek i en stor klick smör, så att de är gyllenbruna på båda sidor.

Ta kastrullen med sötpotatisen och töm ut vattnet. I med smöret, salt och peppar. Mixa den helt slät med en stavmixer.
Sedan är allt klart för servering :).