Paj med champinjoner, röd spetspaprika och rödlök

4 pers

Pajskal:
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrö
½ dl kokosnötsmjöl
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
2st röda spetspaprikor
250g champinjoner
1st rödlök
Salt
Vitpeppar
Smör för stekning

4st ägg
1dl vispgrädde (vill man köra mejerifritt, ta ett extra ägg istället).
Cayennepeppar
Vitpeppar
Salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

Höj ugnen till 225 grader.
Skär ner champinjonerna i skivor, lika så med paprikan och löken.
Stek allt i en stor klick smör och krydda efter smak.
Lägg allt i pajskalet när det är klart.

Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Häll smeten över i pajformen, sätt in i mitten av ugnen i 20-25 min.
Servera med en grönsallad och en klick crème fraiche.