Mini lammköttbullar

4 pers

500 gram lammfärs
1 ägg
2 tsk fiberhusk
1 dl smetana (går lika bra med grädde)
Två nypor flingsalt
Svartpeppar
½ tsk spiskummin
1 tsk oregano
Cayennepeppar (efter smak)
Smör för stekning

Sås:
2 ½ dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
Salt och svartpeppar

Vispa ägget tillsammans med fiberhusken. Blanda sedan ner smetana och alla kryddor. (Snåla inte med kryddor, de försvinner sen i stekningen).
Knåda i lammfärsen, och rulla små köttbullar.
Stek dom i en stor klick smör.
Lägg dom åt sidan när de är färdigstekta. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen. Häll ner det i stekpannan, som köttbullarna stektes i. Låt såsen få småputtra en liten stund, så att den tjocknar lite. Lägg sedan i lammköttbullarna, så att de suger åt sig lite av såsen. Sen är det klart 😉