Mejerifri höstgryta

4 pers

0,8-1kg nötgrytbitar
2st rödlökar
1st röd paprika
1st grön paprika
250g champinjoner
1pkt krossade tomater
2msk oxfond
2msk tomatpuré
10st kryddpepparkorn
10st vitpepparkorn
1/2 tsk malen kryddnejlika
Salt
Vatten och rapsolja

Börja med att skära ner grytbitarna i mindre bitar. Skär löken i klyftor. Häll lite olja i en gryta och börja stek löken. Lägg till köttet. Låt det få lite yta. Tillsätt lite vatten, så att det täcker köttet.
I med fond, tomatpuré och kryddor.
Låt det få små koka i 1,5 timme. Ha lite koll, så att inte vattnet tar slut. (Tillsätt annars mer).
Hacka paprika och champinjoner så länge. När det har gått ca 1,5 timme, tillsätt paprikorna, champinjonerna och krossade tomater.  Låt det få stå ytterligare en 30 min.

Servera med grönsaker.

Mejerifri höstgryta