Marinerade tjocka revben

4 pers

1kg tjocka revben
1st rödlök
2st lagerblad
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk hel kryddpeppar
2 nypor flingsalt

Marinad:
½ dl rapsolja
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soya
1 msk balsamico
1 krm cayennepeppar
1 krm vitpeppar
½ tsk malen ingefära
1 nya flingsalt

Börja med att skära revbenen till lagom stora portionsbitar. Lägg dom sedan i en kastrull med vatten, så att benen täcks.
Tillsätt rödlöken, som du delar på mitten, lagerbladen och kryddorna. Låt sedan revbenen få koka i ca 60 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg revbenen på ett bläck, eller en ugnsfast form, tillsammans med löken och några av vitpepparkornen. Pensla sedan benen med marinaden, så att de täcks. (Blir det lite marinad över, så kan man pensla köttet en gång till när det har tagits ut ur ugnen). Sätt sedan in bläcket/formen i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Benen ska få fin färg.