LCHF-köttfärsgratäng

4 pers

500g köttfärs
1 lök
1 pkt färdig tärnad bacon, 125g
1 pkt philadelphiaost 200g
1 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk samba olek
Vispgrädde
1st blomkålshuvud
1st broccoli
1dl riven ost
Salt och peppar
Kokosolja

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och bryt ner blomkålen och broccolin i små buketter och lägg det i en kastrull med saltat vatten. Koka till den helt mjuk. Hacka ner löken och baconen och fräsen den i kokosoljan. Tillsätt köttfärsen. Låt det få lite färg.
Ner med philadelphiaost, crème fraiche, tomatpuré, kalvfond, samba olek, salt och peppra. Blir det tjockt, häll i lite vispgrädde för att tunna ut köttfärsröran.
Gör nu blomkåls-/broccolimosen, vispa med en stavmixer så att det blir lite mosliknande, tillsätt lite grädde i taget så det blir en bra konsistens. Salt och peppra efter smak.
Lägg köttfärsen i mitten på en ugnsfast form, Klicka sedan ut moset runt om köttfärsen. På med lite riven ost.
In i ugnen i ca 25 min. Osten ska få färg.

Servera med en grönsallad, mums!