LCHF-kålpudding

4 pers

0,75kg vitkål
Rapsolja eller smör till stekning
500g köttfärs
1,5 dl vispgrädde
1st ägg
125g philadelphiaost
1 tsk vitlökspulver eller lökpulver
1 msk flingsalt med örter (rosmarin, oregano, mejram och timjam) eller örtsalt
Vitpeppar
1,5 msk kalvfond
2,5 dl vatten

Sås:
1,5 dl spad från kålpuddingen
2 dl vispgrädde
color soya
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att hacka ner vitkålen i mindre bitar. Stek den sedan i smör eller rapsolja. Den ska bli mjuk och få lite färg.
Blanda köttfärs, grädde, ägg och philadelphiaost. Tillsätt sedan lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
Blanda sedan köttfärssmeten med den stekta vitkålen. Lägg allt i en ugnsfast form. Koka upp vattnet med fonden och häll över kålpuddingen.
Sätt in formen i ugnen i 45 min. Ta ut den efter 30 min och häll av spadet.
Gör sedan såsen. Ska koka 5-10 min. Klart!

Servera kålpuddingen med såsen och osockrade lingon. (Jag tog fram frysta lingon 10 min innan middagen. Blir kallt, syrligt och gott till den varma kålpuddingen). Mums!