4 pers
2st spetskål (ca 2x450g)
2-3 dl vispgrädde
4st laxfiléer
1st röd paprika
75-100 g smör (till sås)
Salt och vitpeppar
Extra smör för stekning
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en form, salt och peppra. Stoppa in i ugnen i ca 20 min.
Skär spetskålen först på mitten (på längden). Skär sedan på tvären smala strimlor. Lägg en klick smör i en stekpanna och stoppa ner spetskålen. Eftersom det är mycket kål, kan man behöva lägga ner lite i taget. Efter hand som det mjuknar, tar det mindre plats.
Salta och peppra. När kålen har fått lite färg och är mjuk, häll över grädden.
Låt kålen få småputtra på låg värme tills laxen är klar.
Skär paprika i långa smala bitar. Lägg dom i en stekpanna med en klick smör. Stek tills de har fått fin färg och är mjuka. Salta efter smak.
Smält sist smöret smöret i en kastrull, rör hela tiden. Smöret är klart när den har fått en gyllene färg. Nu är det klart för uppläggning!
