Kycklingwok med kallt blomkålsris

4 pers

4st kycklingfiléer
400-500g wokgrönsaker (Välj wokgrönsaker med så lite kolhydrater
som möjligt)
1 burk kokosmjök
1,5 dl vispgrädde
2msk tomatpuré
Curry, (efter smak)
Salt och peppar
Kokosolja för stekning
1st blomkålshuvud

Skär ner kycklingen i små bitar. Stek den i kokosolja. När den är på väg att få färg, släng ner wokgrönsakerna. Låt det steka i 5-7 min. Häll ner kokosmjölken och vispgrädden. Tillsätt tomatpuré, curry, salt och peppar. Smaka av, för det är så olika hur mycket curry man vill ha. Låt det stå puttra i 5 min på låg värme.
Medan du väntar på att woken ska bli klar, så skär ner blomkålen i mindre bitar i en matberedare. Och kör den så att det blir som ris. Häll över allt i en skål, salta och peppra.

Vill man kan man steka riset också, men vad noga med att röra ofta, så att det inte bränner.

Kycklingwok