Kycklingsoppa

4 pers

900 gram kycklinglårfilé med ben
200-300 gram vitkål
5 st morötter
1 st broccoli
800 ml kokosgrädde
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk currypulver
1 tsk mald ingefära
2 krm vitpeppar
Salt

Ta av skinnet på kycklingen och lägg i en stor kastrull tillsammans med buljongtärningarna.
Fyll på med vatten så att kycklingen täcks helt. Låt kycklingen koka i en timme. Ta kastrullen från plattan och tar ur kycklingen. Låt den få svalna lite. en låt vattnet med buljongen vara kvar i kastrullen.,
Medan kycklingen svalnar, skala och skär morötterna i tärningar, strimla vitkålen och skär ner broccolin i små bitar. Lägg ner alla grönsakerna i kastrullen. Ta sedan av köttet från benen, skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg även ner den i kastrullen.
Sätt kastrullen återigen på spisplattan och låt den få små puttra i 1,5 timme, eller tills vattnet är i stort sätt borta. Häll i kokosgrädden samt alla kryddor. Låt soppan små puttra ytterligare 30 min. Sen är det bara att servera.