Köttfärslimpa, fylld med färskoströra

4 pers

500g blandfärs
1st ägg
1 ½ msk kalvfond
2st nypor flingsalt
1 krm vitpeppar
1 msk fiberhusk

Fyllning:
200g färskost
1 msk franska örter
50g rökt skinka, klippt i små bitar

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, kalvfond, fiberhusk, salt och peppar. Blanda sedan i köttfärsen, blanda väl. Platta ut köttfärsen på plastfolie, ca 1 – 1 ½ centimeter tjock.
Blanda ihop fyllningen och lägg i en rad på köttfärsen ”plattan”.
Tryck sedan ihop limpan försiktigt, så att fyllningen stängs inne. Lägg limpan i en ugnsfast form, med lite smörklickar i botten och med skarven mot botten.
Sätt in limpan i mitten av ugnen i 40-45 min

Serverade med zucchinikaka.