Köttfärsfylld aubergine med smak av kanel

4 pers

2st medel stora auberginer
500 gram blandfärs
200 gram philadelphiaost
1 msk oxfond
1 msk tomatpuré
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
Salt
Vitpeppar
Riven ost
Smör för stekning

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär auberginerna längst med, och gröp ur så mycket det går och lägg dom i en ugnsfast form, med det urgröpa uppåt.
Lägg en klick smör i en stekpanna och börja att stek köttfärsen. Skär ner bitarna av aubergine som Du har gröpt ut och lägg ner i stekpannan också. När både aubergine och köttfärs har fått fin färg, så blanda i philadelphiaosten, tomatpurén och fonden. När det är utblandat ordentligt, blanda i kanelen och resten av kryddorna. Smaka av 🙂
Fyll sedan auberginerna med köttfärsröran och toppa med den rivna osten.

Sätt in i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Eller tills osten har fått fin färg.