Köttfärs- och zucchinikaka med stekt ägg

4 pers

500 gram blandfärs
1 mellanstor zucchini, riven
2 st ägg
1 msk fiberhusk
1 msk dijonsenap
2 nypor flingsalt
1 krm cayennepeppar
2 krm vitpeppar
Extra salt och vitpeppar
Smör för stekning
Ägg

Vispa ihop ägg, dijonsenap, fiberhusk och kryddor. Blanda sedan ner den rivna zucchinin (som ska vara urkramad från så mycket vätska det går) och köttfärsen. Blanda ordentligt.
Ner med en stor klick smör i en het stekpanna. Jag tog ca 25 gram. Därefter ner med köttfärsröran, tryck ut den över hela stekpannan. Skruva ner värmen några grader. Låt den få sköta sig själv en stund. Kika efter några minuter hur den ser ut. När den har fått fin färg, vänd på kakan. (Använd en stor tallrik eller bricka och lägg ovanpå stekpannan, vänd på alltihopa. Kasa ner kakan ner i stekpannan igen). Låt den få steka klart, 5-7 minuter. Krydda med lite salt och vitpeppar efter smak. Ställ därefter stekpanna med kaka åt sidan, låt den få vila.

Stek dina ägg i smör.