Kåldolmar special :)

4 pers

1 st stor spetskål eller ca 10st kålblad
400 g nötfärs
1 pkt fetaost
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Smör för stekning

Sås:
250 ml kokosmjölk (valde Garant)
1 msk oxfond
1 msk tomatpuré
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att lägg ner kålbladen i en kastrull med vatten och salt. Låt det få koka upp. Bladen ska inte blir mjuka.
Häll av vattnet.
Blanda ihop nötfärs, ägg, smulad fetaost, dijonsenap, vispgrädde, salt och peppar. Ta en lagom stor klick med köttfärs, rulla lite som en järpe och lägg i ett kålblad och vik ihop.
Stek sedan dolmarna i smör, en minut på skarvsidan och sedan ett par minuter på ovansidan. Lägg i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen tills de är klara, ca 15 min (ta ut formen när såsen ska hällas över).
Häll ner kokosmjölken i stekpannan som dolmarna har legat (ger mycket smak till såsen). Rör runt, häll sedan i resterande ingredienser till såsen. Låt det få koka upp så att det tjocknar lite.
Ta ut formen och häll över såsen, stoppa in formen igen så att de har totalt ståt där i 15 min.
Servera med sallad eller kokt blomkål 🙂