Järpar med mejerifri brunsås

3-4 pers

Järpar:
500g blandfärs
1st ägg
1 msk dijonsenap
3/4 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk Franska örter (kryddblandning)
2 nypor flingsalt
1 krm vitpeppar

Mejerifri brunsås:
250ml kokosmjölk (Använder märket Garant)
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
Vitpeppar

Vispa ihop ägg, dijonsenap, fiberhusk, pofiber och kryddor. När det har blivit en jämn ”smet” blanda i köttfärsen. Blanda väl. Forma runda små korvar av färsen.
Stek i riktigt med smör.

Ta ur alla järparna när de är klara. Häll sedan i kokosmjölken i stekpannan. Häll i tomatpurén, fonden och vitpeppar.
Låt det få småkoka i några minuter till såsen har tjocknat.
Servera tillsammans med grönsaker.