4 pers
800 g blandfärs
1 pkt bacon
250 g champinjoner
200 g färskost (philadelphiaost)
2 dl crème fraiche
Tacokrydda (efter smak)
1 tsk samba oelek
1 tsk oregano
Par nypor flingsalt
Vitpeppar
Bröddeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 skalade sesamfrö
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 pkt keso (375g)
3 ägg
1 1/2 dl riven ost
Smörpapper/bakplåtspapper
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skiva champinjonerna och stek dom i en torr stekpanna. När de börjar få lite färg och det inte kommer ut mer vätska, klipp ner baconet i lagom stora bitar. Stek i ett par minuter.
Blanda sedan ner köttfärsen, låt det få färg.
Tillsätt färskosten och crème fraichen. Krydda därefter efter smak och klicka i samba oeleken. Låt det få småputtra i några minuter. Så det tjocknar.
Blanda alla torra ingredienser till bröddegen, blanda sen i keson och äggen.
Ta sedan en brödform, klä den med smörpapper/bakplåtspapper. Tryck ut degen på botten och sidorna, låt en degklump vara kvar för lock. Sätt in i mitten av ugnen i 5 min.
Ta ut och fyll formen med köttfärsen.
Blanda ihop den rivna osten och återstående degklumpen och lägg som ett lock på toppen av köttfärsröran.
Sätt in i ugnen igen i ca 25 min. Eller tills den har fått fin brun färg.
Servera med en grönsallad och fetaost ;).
