6 pers
1,6 kg högrev (innan jag har tagit bort fett och hinnor)
2 msk kalv- eller oxfond
3 lagerblad
10st hela vitpepparkorn
10st kryddpeppar
4 st morötter (kan uteslutas)
2 st grön paprika
2 st röd paprika
10 mellan stora champinjoner
3 msk tomatpuré
5 dl vispgrädde
10 st små schalottenlökar
Salt och peppar
Cayennepeppar
Några droppar Color soya
Börja med att rensa köttet från senor, hinnor och det för tjocka fettet. Häll ner det i en gryta, gärna gjutjärnsgryta med lite olja. Bryn det inte för hårt, tillsätt sedan vatten så att det täcker köttet. Lägg i lagerblad, vitpepparkorn, kryddpeppar och fonden. Låt det sedan få koka i ca 1,5 h.
Skär ner alla grönsakerna och lägg ner detta i grytan, (låt lökarna få vara hela) tillsätt mer vatten så att grönsakerna och köttet täcks. Låt de får koka i en halvtimme.
Häll sedan av vattnet, så endast 1/3 återstår. Tillsätt grädde, tomatpuré, color soya och krydda efter smak. Låt det få koka upp, och låt den få små puttra i 10 minuter.
Servera med till exempel kokt broccoli och grönsallad.
