4 pers
400-500 g fläskkött (ex. schnitzel)
Halvt vitkålshuvud
400 ml kokosmjölk (1 burk)
0.75-1 dl vispgrädde (kan uteslutas)
1 ½ msk tomatpuré
2 tsk samba olek
Curry (efter smak)
Salt
Peppar
Kokosolja för stekning
Skär ner köttet i mindre bitar. Stek köttet i rikligt med kokosolja. Strimla vitkålen och häll ner den i pannan med köttet när köttet har börjat få lite färg.
När vitkålen har blivit mjuk, tillsätt kokosmjölken, vispgrädden och tomatpurén. Rör runt så att allt blandas väl. Ta sedan alla kryddorna, samba olek, curry, salt och peppar. Låt det få små puttra i 5-10 minuter. Så att alla smakerna gifter sig.
Lägg upp det i en djup skål och servera med en klick crème fraiche.
