Glutenfritt franskbröd

1st limpa

8 dl mjölmix (använde Finax röda glutenfria mjölmix)
4 1/2 dl vatten
25 gram jäst
1/2 dl olja
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ljummet vatten (ca 37 grader) med jäst i en bunke och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjölmixen och blanda i en degblandare med degkrok i cirka 5 minuter tills allt är väl blandat. Häll över smeten i en brödform, på ca 2,5 liter där du har stoppat i ett bakplåtspapper (så att inte smeten fastnar på sidorna).
Låt jäsa cirka 20 minuter och baka sedan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Detta brödet går perfekt att rosta.

1 kommentar på “Glutenfritt franskbröd”

  1. Pingback: Fyllt franskbröd – Mot bättre liv

Kommentarer har stängts av.