Fläskytterfilé med svamptäcke

4 pers

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja att skär tunna skivor av fläskytterfilén, (går bra med fläskfilé också). Försök att trycka ut dom lite, eller banka med en ”kötthammare”. Stek dom färdiga i smör eller olja. Salta och peppra. Lägg dom sedan i en ugnsfast form. Hacka ner 500gram champinjoner, stek dom i en torr stekpanna. Ta sedan en liten kastrull och vispa ihop 2,5 dl vispgrädde, 1 dl crème fraiche, 1 msk kalv eller oxfond och några droppar color soya. Låt såsen få koka upp, krydda med salt, svartpeppar och timjan. När den har fått koka i några minuter, så blanda ner champinjonerna. Häll detta sedan över köttet. Låt det sedan få stå i mitten av ugnen i 10-15 min.
Servera detta med en grönsallad. Vill man att det ska bli matigare, så servera blomkålsris till.