Fläskfilé i form

4 pers

900-1000 gram fläskfilé
1st paprika (valfri färg)
½ purjolök
2-3st schalottenlökar
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 ½ tsk samba olek
½ – 1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt och vitpeppar
1dl riven ost
Smör eller olja för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med göra filéerna fina från hinnor.
Skär sedan ½-1 cm tjocka skivor. Som Du sedan bankar ut, så att de blir riktigt platta. Stek skivorna i smör eller olja, så att de är färdiga. Lägg dom i en ugnsfast form.
Hacka paprika, purjolök och schalottenlöken i mindre bitar. Stek och låt få lite yta. Blanda ihop, crème fraiche, grädde, tomatpuré, samba olek, och kryddorna. Häll ner det i stekpannan tillsammans med paprikan och löken. Låt det få småputtra i några minuter. Häll sedan över det på fläskfilén. Toppa med riven ost.

In i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.