Dansk fläskstek

4 Pers

1.3 kg kotlettrad med svål

flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 250 graders värme. Skär med en vass kniv djupa skåror i svålen och genom fettlagret ända ner till köttet. Lägg steken med svålen nedåt i en ugnsfast form. Häll kokande vatten i formen, så att det når upp över svålen. Sätt in formen i ugnen och koka svålen i 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Ta ut steken och lägg den i långpannan med svålsidan uppåt. Gnid in steken med saltet och se till att det kommer ner i skårorna. Strö över svartpeppar. Stick in en köttermometer mitt i köttets tjockaste del och stek tills den visar 75 grader. Höj ugnsvärmen till 250 grader och stek svålen knaprig. Låt steken vila ca 15 minuter innan den skärs upp.

Servera med brunsås, sötpotatis, smörstekta champinjoner och en härlig sallad:)