Champinjonsoppa

2 pers

750 gram frysta champinjoner, som har fått tina upp.
150 gram färska champinjoner
1 burk smaksatt fraiche (karl johansvamp)
3 dl vispgrädde
1 msk grönsaksfond
1 tsk timjan
Vitpeppar
En nypa salt
Smör, en klick för stekning och en i soppan.
2 dl riven ost

Skiva den färska svampen och lägg den i stekpannan med den upptinade svampen med en klick smör. Låt svampen få lite stekyta. (Spara några på en tallrik och lägg åt sidan).
Häll över svampen i en gryta, med ytterligare en klick smör, ca 50 gram. Blanda i den smaksatta fraichen, vispgrädden, fonden och kryddorna.
Låt soppan få koka upp i 7-10 minuter. Rör i mellan åt, så att inte soppan bränns i botten. Ta åt sidan och mixa den slät med en stavmixer och till sist, blanda i osten. Den ska vara helt smält innan soppan serveras. Sen är det vara att hälla upp i en tallrik och njuta. Toppa med champinjonerna som togs åt sidan :).