Aubergine- och kycklinggratäng

4 pers

1st stor aubergine
3-4 st kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1,5msk kycklingfond
1 tsk samba olek
Salt och peppar
Kokosolja för stekning
1,5 dl riven ost

Sätt ugnen på 225grader.
Skiva auberginen i ca halv centimeter tjocka skivor. Stek dom ett par minuter på varje sida i kokosolja. Salta lite.
Skär ner kycklingfiléerna i små bitar. Stek även dom i olivolja. Salta och peppra. Blanda vispgrädde, tomatpuré, kycklingfond och ett kryddmått salt.
Lägg ett lager aubergine skivor i botten på en ugnsform. Därefter lite kyckling. Häll över såsen. Nytt lager aubergine, kyckling och sås.
Lägg därefter dom sista skivorna av aubergine och sista av såsen. På med ett lagom lager med riven ost.
In i mitten av ugnen i 20 minuter. Klar när osten har fått färg.

Aubergine- och kycklinggratäng