Ananaspaj

6-8 pers

Pajdeg:
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
3/4 dl björksocker
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
ca 430 g burk med krossad ananas
2 dl crème fraiche
1 dl keso
1 ägg
1 dl björksocker
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser till pajbotten, knåda i smöret. Ha i sist ägget.
Låt pajdegen vila 30 min i kylen.
Tryck ut pajdegen i en form som är 27-28cm i diameter, grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.

Slå av lagen från den krossade ananasen genom att hälla den i en sil med täta hål. Pressa ut så mycket vätska som det går.
Lägg ananasen i en skål. Blanda i crème fraiche, keso, ägg, björksocker och vaniljpulver. Häll ut fyllningen i pajformen och grädda pajen i 40 min,
Servera med vispad vispgrädde med vaniljpulver.